Způsob přípravy:

Do hrnce dáme vařit mléko, přidáme cukr a pudinkový prášek. Průběžně mícháme, dokud nevznikne hustý pudink, poté necháme vychladnout. Po úplném vychladnutí přidáme šlehačku a vanilkový cukr a promícháme. Získaný krém se rozdělí na 2 části. Jeden z krémů je smíchán s kakaem.

K přípravě těsta prosejeme mouku spolu s práškem do pečiva do hluboké mísy. Přidejte máslo pokojové teploty, vejce, kakaový prášek, zakysanou smetanu a cukr. Dobře promícháme a vzniklé těsto přendáme na plech (31 × 23 cm) vyložený pečicím papírem.

Plech vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 20-25 minut. Až budete připraveni, vyjměte vršek z trouby a nechte vychladnout. Studený vršek potřeme vrstvou vanilkového krému a poté přikryjeme vrstvou sušenek. Ke konci přidáme kakaový krém a připravíme šlehačku.

Šlehačku šlehejte mixérem do ztuhnutí a podle chuti přidejte cukr. Šlehačku přelijeme na kakaový krém a ozdobíme nastrouhanou čokoládou. Dort nechte několik hodin vychladnout, poté jej můžete krájet a podávat. 

Zdroj.Souspark