Podzim je hoden lásky už proto, že nám poskytuje báječný plod − dýni. Můžeme ji použít pro přípravu léčivých prostředků, jako interiérovou dekoraci a samozřejmě pro přípravu lahodných pokrmů.
V chladných dnech máme chuť na něco sladkého a ještě spíš na něco pro zvednutí nálady. A dýně se skvěle hodí na přípravu sladkých a zdravých dezertů.
Dnes se s vámi chci podělit o recept na velmi jemný a chutný dýňový nákyp. Tento tvarohovo-dýňový dezert milují jak dospělí, tak i děti. A vypadá tak lákavě, že určitě zaujme hlavní místo na svátečním stole.
Tvarohový nákyp s dýní
Suroviny
- 800 g dýně
- 500 g tvarohu
- 200 g cukru
- 5 vajec
- 2 pol. lž. kukuřičného škrobu
- 25 g máku
- kůra z jednoho pomeranče
- 100 g zakysané smetany
Postup přípravy najdete na druhé stránce…