Nevím, jak vy, ale já bych mohla jíst plněnou papriku klidně i každý den. Ale ne ledajakou, jen tuto – takovou, jakou připravovaly naše babičky!

Co budeme potřebovat:

Masová nádivka:

  • 5 vvyčistěných paprik
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 100 g uvařené rýže
  • 3 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 1 nadrobno nasekanou cibulku
  • 1 lžičku soli
  • pepř

na omáčku:

  • 1 a 1/2 lžíce krystalového cukru
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • 6 lžic kečupu – ideální domácího
  • 300 g rajčatového protlaku
  • 1 a 1/2 l vody
  • 2-3 ks bobkového listu
  • 3 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření

Na jíšku:

  • 4 lžíce oleje
  • 2,5 lžíce polohrubé mouky
  • 200 ml vody
  • 1 lžíci červené papriky sladké

postup přípravy najdete na druhé stránce..