Krevní skupina B

Podle doktora D’Adama, lidé s krevní skupinou B “mají silný potenciál na flexibilnost a schopnost přežívat v měnících se podmínkách. Jsou však také náchylní na nerovnováhy, protože se v nich tvoří více stresového hormonu kortizolu “.

Jak uvádí jeho návod, tito lidé přibírají hlavně kvůli konzumaci jídel, které ovlivňují jejich metabolismus, včetně pšenice, arašídů, kuřecího masa, rajčat, kukuřice, pohanky, čočky a sezamových semínek.

Doktor D’Adamo doporučuje, aby lidé s krevní skupinou B vyměnili kuřecí maso za jehněčí, králičí, kozí či skopové maso, případně za zvěřinu.

Měli by také konzumovat spíše nízkotučné mléčné výrobky a více čerstvé listové zeleniny.

Krevní skupina AB

Lidé s krevní skupinou AB mají podle doktor D’Adama nízkou hladinu žaludeční kyseliny, což ovlivňuje hlavně trávení masa. Nedostatečně strávené maso se pak mění a ukládá v těle v podobě tuku.

Tento problém lze odstranit tak, že budou jíst menší porce, ale častěji.

Tato skupina lidí by se měla také vyhýbat alkoholu a kofeinu. Platí to hlavně ve stresových situacích.

Je pro ně vhodné konzumovat potraviny jako jsou mléčné výrobky, zelená listová zelenina, kvalitní fermentované tofu (ne průmyslově vyráběné) a také ryby a jiné mořské živočichy.

Doktor D’Adamo jim také doporučuje, aby “se vyhýbali uzeným a jinak zpracovaným masovým výrobkům. Tyto potraviny mohou u lidí s nízkou hladinou žaludečních kyselin způsobovat rakovinu žaludku “.

Krevní skupina O

Oproti lidem s krevní skupinou AB mají lidé s krevní skupinou O naopak vyšší hladinu žaludeční kyseliny. Jsou proto lepší v trávení jídel bohatých na maso a bílkoviny.

Z uvedeného důvodu mohou tito lidé bez obav jíst hodně masa.

Na druhou stranu by se měli vyhýbat konzumaci velkého množství sacharidů a zvlášť zrnin, které přeměňují na tuk a triglyceridy.

Dr. D’Adamo doporučuje, aby lidé s krevní skupinou O jedli libové maso, maso v bio kvalitě, ovoce a zeleninu. Navíc by se měli vyhýbat alkoholu, kofeinu, mléku a pšeničným výrobkům.