Bezinkový sirup je tradičním nápojem našich předků. Kromě toho, že ze směsi sirupu a vody vzniká lahodná bezinková šťáva, je i léčivá.
Bezový květ je na svém vrcholu koncem jara až začátkem léta, přičemž nejlepší období pro sběr je polovina června.
Sklizeň těchto květů se provádí za suchého a krásného počasí a v době plného květu černého bezu. Je velmi důležité, abyste našli kvetoucí strom, který je daleko od ulice nebo jakéhokoli znečištění. Vybírejte po jedné květině a dejte je do sáčku, aby si zachovaly svou čistotu a svěžest.
Bezinkový sirup je tradičním nápojem našich předků. Kromě toho, že ze směsi sirupu a vody vzniká lahodná bezinková šťáva, je i léčivá.
Květy černého bezu jsou mimořádně bohaté na glukózu, třísloviny, flavonoidy, karoteny, rutin a vitamín C. Bezinky obsahují alkaloidy, karoteny, třísloviny, organické kyseliny a vitamíny A, B a C.
Předpokládá se, že flavonoidy obsažené v černém bezu jsou zodpovědné za většinu jeho léčivých vlastností. Flavonoidy jsou silné antioxidanty, které chrání naše tělo před poškozením. Proto se černý bez používá při léčbě degenerativních onemocnění a jako prevence rakoviny.
Pokračování na další straně