Tento kulinářský zázrak je skutečnou spásou pro většinu nemocí.

Cibule má silný antibakteriální účinek.  Čerstvá cibule s medem se používá k léčbě bronchitidy a zápalu plic, zmírňuje záchvaty kašle. Vymačkaná cibule pomáhá při bolestech uší a lze ji dokonce aplikovat na chodidla pro snížení tělesné teploty.

Málokdo ale ví, že pečená cibule je užitečná. Při tepelné úpravě neztrácí své vlastnosti, ba naopak! Pečená cibule vám pomůže vypořádat se s dlouhotrvajícími ranami tím, že pečenou cibuli přiložíte přímo na ránu. Pokud cítíte bolest, položte na problémové místo teplou, pečenou cibuli na 20 minut. Bolest rychle zmizí.

Pečenou cibulí se dají vyléčit i hemeroidy. Pečenou cibuli bychom měli jíst co nejčastěji, abychom zabránili srážení krve, a tedy infarktu nebo mozkové mrtvici. Bude regulovat cukrovku, takže ji lékaři doporučují v každodenní stravě. Cibuli můžete jíst jako přílohu, ale nejúčinnější je nalačno. Účinek této aplikace cibule je viditelný již po týdnu, a to vše díky síře a železu obsažené v pečené cibuli. Taková cibule pomůže normalizovat glykémii, správnou činnost slinivky břišní a jater.

Konzumace pečené cibule zlepšuje stav pacienta s hypertenzí a aterosklerózou. Cibule pomáhá čistit cévy a zbavovat je přebytečných usazenin.

Cibule po opečení v troubě uvolňuje esenciální oleje, které dodávají tomuto jídlu specifickou vůni a chuť.

Pokračování na další straně