postup:
Do 100 ml vlažného mléka rozdrtíme droždí a přidáme moučkový cukr. Rozmícháme a pak počkáme, než vyjde kvásek.
V misce smícháme mouku s ostatními přísadami a přidáme i kvásek. Vypracujeme středně tuhé těsto – pokud je příliš hutné, přidáme více mléka, pokud naopak příliš tekuté, přidáme mouku.
Těsto necháme vykynout na teplém místě. Když zdvojnásobí svůj objem, rozválíme ho na pomoučené pracovní desce a vykrajujeme jednotlivá kolečka a necháme ještě 10 minut kynout.
Tvaroh rozmícháme s vaječnými žloutky, rozinkami a cukrem. Na každý kruh navrstvíme asi 1-2 lžičky náplně a přikryjeme druhým kruhem.
Okraje zatlačíme prsty nebo vidličkou. Koblížky uložíme na plech vyložený papírem na pečení nebo vymazaný tukem a vložíme do trouby vyhřáté na 210 stupňů.
Pečeme 10 minut při této teplotě, pak stáhneme na 180 stupňů a pečeme ještě 20 minut.
Po upečení potřeme máslem a posypeme cukrem.