Vápník má v těle mnoho důležitých funkcí. Kromě budování kostní hmoty a prevence osteoporózy vápník normalizuje práci nervů a svalů, reguluje srdeční frekvenci, umožňuje srážení krve a podporuje spánek.

Je také důležitý pro práci imunitních buněk, stejně jako zdravou pokožku a vlasy.

Existuje mnoho faktorů, které odvádějí vápník z těla, především přílišné sezení, káva, alkohol a sycené nápoje. K nedostatku vápníku jsou náchylné zejména těhotné ženy a ženy v menopauze, starší muži a lidé trpící poruchami trávení.

Vaječné skořápky obsahují 90 procent vápníku a jsou nejlepším přírodním zdrojem tohoto minerálu. Tělo ho snadno vstřebává, protože chemické složení vaječné skořápky je téměř totožné s lidskými kostmi a zuby.

Ve větších dávkách léčí nejen příznaky nedostatku vápníku a zastavuje rozvoj osteoporózy, ale pomáhá i proti vysokému cholesterolu a vysokému krevnímu tlaku a stimuluje kostní dřeň k tvorbě krvinek.

Kromě toho skořápka obsahuje železo, měď, mangan, zinek, fluor, fosfor, chrom a molybden. To je důvod, proč mnoho odborníků doporučuje mleté ​​vaječné skořápky jako přírodní a velmi účinný doplněk vápníku.

V závislosti na věku je doporučená denní dávka 1,5 až 3 gramy mletých vaječných skořápek.

Pokračování na další straně