postup:

Připravte si solný roztok. Nalijte vodu do hrnce, přidejte sůl, dejte na plamen a míchejte, aby se sůl rozpustila. Přiveďte k varu a následně odstraňte z ohně.

Nařežte si slaninu na malé nebo větší kousky a poklademe je do 3 litrového sklenice (pokud nemáte, bude stačit i několik menších). Napěchujeme kousky slaniny natěsno a střídavě mezi plátky slaniny dejte umyté bobkové listy nasypte pepř a prolisovaný česnek.

Nalijte dovnitř vychlazený solný roztok a přikryjte víčkem, nezavírejte. Nechte odstát při pokojové teplotě přes noc a pak vložte do ledničky na 10-14 dní.

Slanina je výborná pro naše zdraví, protože v sobě má kyselinu arachidonovou, která chybí rostlinným tukem. Tato látka je součástí imunitních procesů a metabolismu cholesterolu.

Pravidelná konzumace několika plátků slaniny vás ochrání před chorobami a zajistí odstranění radionuklidů z vašeho organismu.

Buďte zdraví a nezapomeňte se podělit o tento recept s vašimi přáteli!

https://www.facebook.com/primanaturacz-1231369843610408/?fref=ts