postup:
400 ml mléka smícháme se lžící cukru, rozlámeme do něj celou čokoládu na vaření a přendáme na plamen. Zahříváme a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Ve zbylém mléce si rozmícháme pudinkový prášek. Když je směs na plameni tekutá, přidáme i mléko s pudinkem. Vaříme za stálého míchání, dokud směs nezhoustne.
Nakonec přidáme rozemleté lískové oříšky a ještě krátce povaříme.
Než nám směs vychladne, našleháme si máslo, které následně vmícháme do vychladlé směsi.
V další míse smícháme zakysanou smetanu s vanilkovými cukry – tak připravíme světlý krém. Teď už jen stačí navrstvit světlý a tmavý krém.
Na dno sklenice dáme světlý smetanový krém, na něj tmavý oříškový krém a na něj opět světlý smetanový krém. Takto postupujeme než není pohár plný. Dáme vychladit a můžeme si pochutnávat.
Dobrou chuť!