Příprava dezertu Opilá višně:
Zalijte višně červeným vínem. Nechte odstát 24 hodin.
Těsto na dezert: ušlehejte 5 vajec a 1 sklenici cukru, přidejte 0,5 lžičky sody (s octem), 2 lžíce kakaa, 1 sklenici mouky.
Smíchejte a upečte korpus. Nechte vychladnout, odkrojte vrchní část a vyjměte střed. Vnitřek musí být prázdný.
Krém na dort Opilá višně: ušlehejte 0,5 plechovky kondenzovaného mléka a 200 g másla. Smíchejte měkkou část dortu, krém a višně.
Smícháme a dáme opět do prázdné formy.
Poleva: 1,5 lžíce mléka, 3 lžíce cukru, 1,5 lžíce kakaa. Dáme na mírný plamen a stále mícháme.
Sundáme z plotny a přidáme 2 lžíce másla.
Náš dezert Opilá višně zakryjeme korpusem a zalijeme polevou. Ozdobíme višněmi. Dobrou chuť!