Zde je nečekaný důvod, proč byste nikdy neměli vylévat rýžovou vodu.

Byli jsme naučení, že rýži před vařením vždy propláchneme, mimo jiné odstraníme škrob, a tak se stane méně lepkavou a nepřipálí se. Navíc snižuje hladinu arsenu v rýži.

Toto jsou tipy, které zná mnoho lidí, ale chybou každého je vylévání rýžové vody do dřezu. Ale k čemu je stará rýžová voda, možná vás napadne?

No, pokud využijete vody, existuje super trik, který bychom měli vyzkoušet všichni!

Ve skutečnosti je rýžová voda velmi účinným čisticím prostředkem, který lze použít proti nečistotám a zažraným zbytkům jídla.

Sabrina Wang je zdravotní bloggerka a sama se v Číně naučila tento chytrý trik:

– Rýže je tam tak běžná, takže místo toho, abychom plýtvali vodou, kterou používáme k oplachování rýže, šetříme ji.

Pokračování na další straně