Páchnoucí plyn

Zapáchající druh je způsoben sirovodíkem, který vzniká při trávení potravin obsahujících síru, jako je brokolice, květák, mléčné výrobky a fazole. Červené maso může také způsobit zápach, ale ne tak rychle díky thiolové chemikálii.

Velmi páchnoucí plyn

To obvykle znamená, že máte super zdravou stravu s vysokým obsahem vlákniny. Mohou však také naznačovat, že trpíte nesnášenlivostí laktózy. Nemusí vám být špatně, ale pokud brzy po konzumaci mléčných výrobků vypustíte „smradovou bombu“, znamená to, že je vaše tělo těžko tráví.

Tichý plyn

Zvuk procházejícího plynu ve skutečnosti nesouvisí s vaším zdravím. Souvisí to jen s pozicí vašich svalů v době, kdy se to stalo.

Častý plyn

To není vůbec špatné. Ale pokud se vám to stává velmi často, může to být známkou toho, že jste snědli hodně potravin způsobujících plynatost nebo že se do vašeho trávicího systému dostalo hodně vzduchu. Ve vzácných případech to může být bakteriální růst v tenkém střevě, který způsobuje časté plynatosti a nadýmání. Ale obvykle se není čeho bát.