Konzumace určitých potravin může zvýšit riziko krevních sraženin. Proto má správně zvolená strava zásadní význam, pokud si chceme uchovat své zdraví. Klinický dietolog Chris Smith varuje před potravinami, které jsou špatné pro krevní oběh.

“Červené maso, sladkosti, brambůrky a ‘svačiny’, bílé pečivo a smažené jídlo jsou určitě na seznamu zakázaných potravin. Zelené zelenině by se však měli vyhýbat lidé, kterým hrozí krevní sraženiny (staří lidé, nemocní srdce a cév). , tedy jídlo, které je bohaté na vitamín K, protože zvyšuje srážlivost krve,“ tvrdí lékař a upozorňuje, která zelenina je na tento vitamín obzvlášť bohatá.

“Kale, špenát, kopřivy a salát. Pozor si dejte především na příjem petržele. Sto gramů této zeleniny obsahuje 20 denních dávek vitamínu K. To znamená, že riziko krevních sraženin je 20krát větší,” varuje doktor Smith .

Je velmi důležité, aby bylo tělo zavodněné, protože hustá krev může být způsobena i dehydratací organismu a pomáhají i nápoje jako káva. Některé studie ukázaly, že kofein může zvýšit riziko krevních sraženin, zejména u lidí s vysokým krevním tlakem a cholesterolem.

Pokračování na další straně