Když je krev hustší, existuje vysoká pravděpodobnost tvorby sraženiny. To může nakonec vést k infarktu nebo mrtvici.

Přinášíme seznam potravin, které zabraňují srážení krve. Pokud chcete „ředit krev“, bylo by nejlepší zařadit do svého jídelníčku tento typ potravin:

Zázvor:

Zázvor je známý pro své antivirové a další silné účinky. Kořen zázvoru má další cennou vlastnost – ředění krve. Kořen obsahuje sloučeninu gingerol, která odstraňuje cholesterol z plaku a rozpouští krevní sraženiny, normalizuje krevní oběh v mozku a posiluje tepny. Je užitečný při léčbě aterosklerózy v kombinaci s jinými terapeutickými opatřeními. Na bázi kořene zázvoru jsou vyráběny doplňky stravy , které slouží jako prevence a léčba křečových žil. Je ale důležité pamatovat na to, že jako v každém jiném případě je vhodné užívání zázvoru konzultovat s lékařem.

Kurkuma

Kurkuma je přírodní antikoagulant. Má schopnost ředit krev a snižovat srdeční tlak, což je vhodné pro osoby trpící hypertenzí. Kurkuma snižuje hladinu cukru v krvi, podporuje kardiovaskulární systém a je účinná při Alzheimerově chorobě. Toto koření navíc působí jako silný antioxidant .

Česnek

Česnek je přírodní antikoagulant . Obsahuje biologicky aktivní sloučeniny, které snižují viskozitu, zabraňují adhezi červených krvinek zapojených do procesu srážení krve – krevních destiček. To vše minimalizuje pravděpodobnost vzniku krevních sraženin. Pokud budete jíst 3 stroužky česneku každý den , můžete aktivovat resorpci krevních sraženin. Allicin ve složení česneku uvolňuje napětí na stěnách tepen, rozšiřuje lumen cév, nastartuje průtok krve a snižuje zátěž srdečního svalu.

Skořice

Skořice je díky obsahu kumarinu silným antikoagulantem . Přidání skořice do čaje je velmi prospěšné, protože může pomoci snížit pravděpodobnost a progresi kardiovaskulárních onemocnění.

Pokračování na další straně