Léčivé vlastnosti pampelišky
Listy pampelišky obsahují spoustu vitamínů, proto je podle odborníků lepší použít její listy než špenát. Z vitamínů jsou nejvíce zastoupeny A, B2, G, D a C, z minerálních látek je to sodík, železo, fosfor, ale i draslík.
Pampeliška patří mezi silná diuretika, která pomáhají léčit onemocnění ledvin, různé alergické reakce, zvýšenou hladinu cholesterolu v krvi, tvorbu žluči a můžete ji použít i na odstranění všech toxinů z jater.
Těhotným ženám se doporučuje používat pampeliškové listy, ze kterých si můžete udělat salát, protože jak jsme řekli, obsahují mnoho léčivých látek.
Recept na čaj z kořene pampelišky!
Tento čaj lze použít k léčbě onemocnění žaludku a jater!
Pokud byste pili šálek tohoto čaje každý den po dobu dvou týdnů, mohli byste se vyléčit z různých nemocí.
Problémy s krevním tlakem, oslabená chuť k jídlu, špatné trávení, to vše můžete jeho užíváním překonat.
Zdroj: abportal