Léčivé vlastnosti pampelišky

Listy pampelišky obsahují spoustu vitamínů, proto je podle odborníků lepší použít její listy než špenát. Z vitamínů jsou nejvíce zastoupeny A, B2, G, D a C, z minerálních látek je to sodík, železo, fosfor, ale i draslík.

Pampeliška patří mezi silná diuretika, která pomáhají léčit onemocnění ledvin, různé alergické reakce, zvýšenou hladinu cholesterolu v krvi, tvorbu žluči a můžete ji použít i na odstranění všech toxinů z jater.

Těhotným ženám se doporučuje používat pampeliškové listy, ze kterých si můžete udělat salát, protože jak jsme řekli, obsahují mnoho léčivých látek.

Recept na čaj z kořene pampelišky!

Tento čaj lze použít k léčbě onemocnění žaludku a jater!

Pokud byste pili šálek tohoto čaje každý den po dobu dvou týdnů, mohli byste se vyléčit z různých nemocí.

Problémy s krevním tlakem, oslabená chuť k jídlu, špatné trávení, to vše můžete jeho užíváním překonat.

Zdroj: abportal