Chystáte na zítřejší oběd oblíbenou klasiku – řízky smažené v trojobalu? Máme pro vás skvělý tip, díky kterému budou řízky ještě chutnější, než kdykoliv předtím. Neváhejte a vyzkoušejte to, nakonec, toto vylepšení používají i profesionální šéfkuchaři v nejlepších restauracích.

Červenou papriku a chilly lupínky

Pokud máte rádi trošku ostřejší řízky, vyzkoušejte do strouhanky přimíchat i trochu červené papriky a chilly lupínky. Můžete tak připravit výborné “ďábelské řízky”.
máslové sušenky

V Česku se řízky podávají téměř vždy potřené máslem. Pokud chcete dodat řízečkům vábivou vůni i bez másla, stačí, když do strouhanky jednoduše přisypete trochu namletých máslových sušenek. Řízky budou krásně vonět máslovým aroma.

Sušený zázvor

Chcete-li trošku exotičtější chuť, doporučujeme 1 lžičku mletého zázvoru. Přimíchejte zázvor do strouhanky a obalujeme jako obvykle. Řízky budou mít výraznou, jemně pikantní chuť.

Malá špetka kyseliny citronové v prášku

Přidejte do malou špetku kyseliny citronové v prášku do strouhanky a máte řízky, které jsou svěžejší a lépe je strávíte. Vyzkoušejte a budete mile překvapeni.

Arašídy nebo vlašské ořechy

Rozdrťte několik slaných arašídů, nebo vlašských ořechů a přidejte je do strouhanky, kterou obaléte řízky. Toto vylepšení dodá vepřovým řízkům úžasnou chuť. Navíc nemusíte solit ani jinak ochucovat, řízky budou mít výbornou chuť!

článek pokračuje na druhé stránce…

1
2