Způsob přípravy:

Prvním krokem je vypustit přebytečnou tekutinu z tvarohu. K tomuto účelu může být užitečné dát tvaroh do několikrát přeložené gázy a zabalit do role – tekutina tak bude moci volně odtékat.

Potom by se měl tvaroh přemístit do mísy, do které se snadno vejdou vejce, cukr, vanilkový cukr a krupice. Ingredience by měly být důkladně promíchány a ponechány asi 5-10 minut.

Následně na rovný plech vyložte těsto tak, aby bylo silné asi 1,5-2 cm. To rozhodně usnadní odměřování porcí a rovnoměrné vaření knedlíků.

Líné knedlíky s krupicí vhazujeme do vroucí, lehce osolené vody. Když se voda po vhození knedlíků znovu vaří, měly by knedlíky zůstat ve vroucí vodě asi 1-1,5 minuty.

V konečné fázi líné knedlíky vyndáme z hrnce děrovanou lžící, položíme na talíř a přelijeme rozpuštěným máslem. Takto připravené líné krupicové knedlíky se rozplývají v ústech a potěší i ty největší kulinářské kritiky!

Zdroj.souspark