ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

Připravte krém: pomerančovou šťávu nalijte do hrnce. Přidejte cukr a krupici. Dobře promíchejte metličkou. Výslednou kompozici nechte 30 minut “odpočívat”.

Kaši za stálého míchání metličkou vaříme na mírném ohni, dokud nezhoustne a na jejím povrchu se neobjeví první bublající bublinky.

Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté dejte na 2 hodiny do lednice. Díky tomu ještě více zhoustne.

Studenou kaši šlehejte, dokud nebude hladká, bělavá a nadýchaná, přičemž postupně zvyšujte rychlost mixéru od nízké k vysoké.

Banány nakrájejte na tenká kolečka.

Sestavte dort: formu zakryjte potravinářskou fólií. Na její dno rozetřete silnou vrstvu krému.

Na první vrstvu krému položte vrstvu sušenek, poté je zakryjte vydatnou vrstvou krému a vrstvou banánů.

Pokračujte ve střídání vrstev sušenek, smetany a banánů, dokud nedokončíte všechny ingredience. Poslední vrstvou by měly být sušenky.

Dort zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 8 hodin do lednice, aby ztuhl.

Poté otočte na talíř nebo na sekáček a sejměte potravinářskou fólii z jejího povrchu.

Připravte polevu: do hrnce dejte kakaový prášek, cukr, máslo a mléko. Výslednou směs za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se nestane homogenní a nezhoustne. Tento proces trvá 5-7 minut.

Teplou polevu přeneste do vytlačovacího sáčku a naneste na povrch dortu.

Naporcujte a podávejte koláč!

Chuť krupice ve smetaně není vůbec cítit, je zcela pokryta pomerančovou příchutí. Nikdo nebude vědět, z čeho je tento krém vyroben!

Přejeme vám dobrou chuť s vašimi blízkými!