ZPŮSOB PŘÍPRAVY:
Připravte krém: pomerančovou šťávu nalijte do hrnce. Přidejte cukr a krupici. Dobře promíchejte metličkou. Výslednou kompozici nechte 30 minut “odpočívat”.
Kaši za stálého míchání metličkou vaříme na mírném ohni, dokud nezhoustne a na jejím povrchu se neobjeví první bublající bublinky.
Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté dejte na 2 hodiny do lednice. Díky tomu ještě více zhoustne.
Studenou kaši šlehejte, dokud nebude hladká, bělavá a nadýchaná, přičemž postupně zvyšujte rychlost mixéru od nízké k vysoké.
Banány nakrájejte na tenká kolečka.
Sestavte dort: formu zakryjte potravinářskou fólií. Na její dno rozetřete silnou vrstvu krému.
Na první vrstvu krému položte vrstvu sušenek, poté je zakryjte vydatnou vrstvou krému a vrstvou banánů.
Pokračujte ve střídání vrstev sušenek, smetany a banánů, dokud nedokončíte všechny ingredience. Poslední vrstvou by měly být sušenky.
Dort zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 8 hodin do lednice, aby ztuhl.
Poté otočte na talíř nebo na sekáček a sejměte potravinářskou fólii z jejího povrchu.
Připravte polevu: do hrnce dejte kakaový prášek, cukr, máslo a mléko. Výslednou směs za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se nestane homogenní a nezhoustne. Tento proces trvá 5-7 minut.
Teplou polevu přeneste do vytlačovacího sáčku a naneste na povrch dortu.
Naporcujte a podávejte koláč!
Chuť krupice ve smetaně není vůbec cítit, je zcela pokryta pomerančovou příchutí. Nikdo nebude vědět, z čeho je tento krém vyroben!
Přejeme vám dobrou chuť s vašimi blízkými!