Příprava:
Vepřová kolena vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Když se začne tvořit pěna, odstraňte ji a poté vyměňte vodu. Nyní dáme zeleninu do hrnce, vaříme společně s masem, bobkovým listem a kořením.
Vařte asi 4 hodiny, dokud maso úplně nezměkne a neoddělí se od kostí.
Po uvaření vše vyndejte z hrnce do samostatných misek – oddělte maso a zeleninu zvlášť , vychladněte a postarejte se o česnek . Očistěte ho od skořápek a vytlačte přes lis do samostatné misky. Do česneku nalijte asi dvě odměrky vývaru. Odstavte na 5 minut a zbylý vývar dvakrát sceďte.
Nyní česnek z vývaru slijte a celý vývar potřetí propasírujte přes síto, na kterém je ještě česnek.
Maso nakrájíme na menší kousky. Listy petržele položte na dno pánve spolu s nakrájenou mrkví a petrželkou, abyste vytvořili pěkný vzor na vršku želé.
Poté maso rovnoměrně položte, zalijte vývarem a dejte přes noc do lednice.
Dobrou chuť!
Zdroj:souspark