Příprava:

Vepřová kolena vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu. Když se začne tvořit pěna, odstraňte ji a  poté vyměňte vodu. Nyní dáme zeleninu do hrnce, vaříme společně s masem, bobkovým listem a kořením.

Vařte asi 4 hodiny, dokud maso úplně nezměkne a neoddělí se od kostí. 

Po uvaření vše vyndejte z hrnce do samostatných misek –  oddělte maso a zeleninu zvlášť , vychladněte a postarejte se o  česnek . Očistěte ho od skořápek a vytlačte přes lis do samostatné misky. Do česneku nalijte asi dvě odměrky vývaru. Odstavte na 5 minut a  zbylý vývar dvakrát sceďte. 

Nyní česnek z vývaru slijte a celý vývar potřetí propasírujte přes síto, na kterém je ještě česnek.

Maso nakrájíme na menší kousky. Listy petržele položte na dno pánve spolu s nakrájenou mrkví a petrželkou, abyste  vytvořili pěkný vzor na vršku želé. 

Poté maso rovnoměrně položte, zalijte vývarem a  dejte přes noc do lednice.

Dobrou chuť!

Zdroj:souspark