Nyní se už, ale pojďme blíže podívat na to, jaké zdravotní přínosy nabízí pravidelná konzumace již tak malého množství, jako jsou 4 namočené mandle každý den:

zdraví srdce

Mononenasycené tuky, bílkoviny a draslík nacházející se v mandlích jsou extra přínosné pro vaše srdce.

Vitamín E také snižuje riziko chronických onemocnění srdce. Hořčík vás zase chrání před akutním srdečním infarktem.

Mandle navíc mají schopnost snižovat záněty, které poškozují cévy a tepny.

zvýšená energie

Každodenní konzumace pár mandlí je nejlepším způsobem, jak si zvýšit energetickou úroveň.

Mangan, měď a riboflavin z mandlí pomáhají zvyšovat produkci energie a rychlost vašeho metabolismu.

snížení cholesterolu

Mandle se řadí mezi nejlepší potraviny na snižování hladiny cholesterolu v krvi. Je to díky již zmiňovanému vitaminu E a vápníku.

zvýšení mozkových funkcí

Mandle jsou zdrojem více živin, které pomáhají k rozvoji zdravého a výkonného mozku.

Jde například o látku L-karnitin, který zvyšuje mozkovou aktivitu a pomáhá vytvářet nová nervová propojení, což zlepšuje paměť a snižuje riziko Alzheimerovy choroby.

zdraví kostí

Minerály jako vápník, hořčík a fosfor z mandlí prospívají zdraví kostí.

Navíc, fosfor nejen podporuje kosti, ale také účinně předchází vzniku osteoporózy.

regulace krevního tlaku

Draslík přítomný v mandlích přispívá k regulování krevního tlaku a brání jeho zvyšování.

Nízký obsah sodíku zase pomáhá kontrolovat přílišnou fluktuaci krevního tlaku.

předcházení rakovině

Je dokázáno, že pravidelná konzumace mandlí snižuje riziko rakoviny tlustého střeva tím, že zlepšuje průchodnost střev, aby v nich potrava nezahnívala a netvořili se z ní toxiny.

Kromě toho mandle obsahují i ​​vitamín B17, který je znám svými mocnými protinádorovými účinky.