Všechny ingredience nakrájíme nahrubo. Nejprve na oleji opékejte kuře a cibuli asi 4 minuty, poté přidejte zbylou zeleninu. Přidejte asi 80 ml vody, aby pokryla dno pánve, snižte teplotu, přikryjte a vařte 10 minut.
Připravenou zeleninu ochlaďte a rozmačkejte struhadlem spolu s petrželkou. Osolíme, vše promícháme.
Formu zakryjte potravinářskou fólií, přidejte směs. Zakryjte fólií. Dejte na 30 minut do mrazáku, aby směs zmrzla jen mírně a udržela tvar.
Odstraňte fólii a nakrájejte na kostky. Pro bohatší chuť můžete nakrájet na větší kostky nebo použít 2 kostky na vaření 1 polévky.
Každou kostku zabalte do fólie. Vložte do sáčku a vložte do mrazáku.
Vyjměte a polévku vařte podle potřeby. Stačí 1-2 kostky a celý hrnec polévky bude mít sytě žlutou barvu a dům provoní příjemnou vůní domácí slepičí polévky.
Připraví se jen tolik kostek domácího vývaru!
Zdroj:souspark