Papriky lze sázet na rovný povrch nebo na záhony a jaké způsoby zalévání paprik jsou nejlepší a jak často byste měli papriky zalévat, přečtěte si níže.

Závlaha pepře je jedním z nejdůležitějších opatření, bez kterého je produkce pepře téměř nemožná.

Vzhledem k poměrně špatně vyvinutému kořenovému systému a dobře vyvinuté nadzemní části paprika vyžaduje intenzivní zavlažování.

Prvním pravidlem pro zalévání paprik je zalévat je až ke kořenům, nikdy ne na listy.
Nejlepší je zalévat větším množstvím vody do žlábků mezi řádky, tedy dále od kořenů.

Velmi důležitá je teplota závlahové vody. Výsledky výzkumu ukázaly, že o 50 % vyšší výnosy se dosahují při zavlažování vodou o teplotě 20-22 ºC ve srovnání s teplotou 10-12 ºC. Nejlepší teplota vody je 25-27 ºC.

Pokračování na další straně