Příprava
Tvaroh dejte do mísy a rozmixujte mixérem. Přidejte mleté maso, přidejte vejce, dochuťte solí a černým pepřem a dobře promíchejte.
V mixéru nakrájíme cibuli s česnekem a přidáme k masu. Suchary dejte do samostatné misky a smíchejte s vodou. Plech vymažeme olejem, z připravené hmoty tvoříme lžící řízky a klademe na pánev. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30-35 minut.
Zatímco se řízky pečou, připravte si omáčku. V hrnci rozpustíme máslo a smícháme s moukou. Vařte na mírném ohni asi 2 minuty, zalijte horkou vodou. Přidáme smetanu, sůl, pepř, promícháme metličkou a 4 minuty povaříme.
Řízky podávejte s oblíbenou oblohou a přelité omáčkou.
Lahodné!
Zdroj.souspark