Puliska je typicky rumunské jídlo, ale nyní i jiné části světa začínají objevovat velmi zdravé jídlo. Potraviny z kukuřičné mouky podle odborníků udržují činnost žaludku v pořádku a mají omlazující účinek.

Malé, nebo také puliska, jak se mu říká, je velmi výživné a oblíbené jídlo . Podle posledních průzkumů je životnost lidí pravidelně konzumujících pulsku výrazně delší.

Chrání zdraví žaludku a jater

Kukuřičná zrna používaná jako surovina pro puliska obsahují kyselinu aracovou a palmitovou, které jsou velmi důležité pro zdravou funkci žaludku. Snadno se vstřebávají ve střevním traktu a odtud se dostávají do krevního oběhu a zbavují je toxických látek.

Kyseliny v pulisku dokážou neutralizovat 57 druhů toxinů. Puliska má silné detoxikační účinky, napomáhá činnosti jater a snižuje riziko vzniku jaterních onemocnění. Jezte puliska místo chleba, protože má uklidňující účinek na žaludek a snižuje kyselost.

Prodlužuje životnost

Podle výzkumů bylo zjištěno, že každodenní konzumace puliska může snížit nervové poruchy způsobené poruchami štítné žlázy až o 60 %. Upravuje hladinu krevního cukru a cholesterolu , proto je jeho konzumace vřele doporučována diabetikům . Puliska také snižuje riziko aterosklerózy a infarktu.

Pokračování na další straně