Luxusní restaurace si nemohou dovolit servírovat svým hostům špatně připravenou rýži. Možná byste se divili, ale ani zde nenajdete vždy ty nejlepší a nejdražší značky, jaké na trhu jsou.
Rozdíl, o kterém vy možná nevíte, však spočívá hlavně v přípravě. Ve své show šéfkuchař Ramsay prozradil, jak dosáhnout, aby doma uvařená rýže chutnala stejně, jako ta v luxusní restauraci.
Namáčení, voda a tuk
To jsou základní pravidla, která učí budoucí kuchaře na prestižních kulinářských institutech. Ramsay však vyzdvihuje zejména jednu – namáčení.
Oplachujte a namáčejte
Rýži oplachujeme pod tekoucí vodou, vždy dokud neteče čistá voda. To je univerzální pravidlo, pokud jej vynecháte, rýže bude mnohem těžší na strávení a bude lepkavá. Oplachujte vždy, i když se spěcháte.
článek pokračuje na další stránce…