Cuketové placičky jsou velmi jemné a lehké jídlo z této pozoruhodné zeleniny.

Měkké placičky podobné trhanci přijdou k chuti i těm, kteří zeleninové pokrmy moc nemusí. Můžete je předkládat i jako hlavní jídlo, jen je trochu více upečte!

Turecké cuketové placičky se liší tím, že se do těsta přidává mnoho zelených bylinek a smetanový sýr: feta, adygejský sýr nebo brynza. Použijte mladé cukety, jídlo pak dostane výraznější chuť.

Přísady

  • cuketa 800 g
  • cibule 2 ks
  • vejce 2 ks
  • kypřící prášek 1 čajová lžička
  • pšeničná mouka 0,5 sklenice
  • brynza 200 g
  • petržel 0,5 svazečku
  • kopr 0,5 svazečku
  • sůl podle chuti
  • olivový olej 3 polévkové lžíce
  • zakysaná smetana 1 sklenice
  • česnek 3 stroužky

postup přípravy najdete na druhé stránce…