Jablečný ocet se vyrábí dalším kvašením moštu při kvašení jablek a má velmi nízkou kyselost 5 % (většinu tvoří voda). S oblibou se používá již od dob našich předků, protože obsahuje mnoho cenných živin (vápník, draslík, hořčík, sodík, fosfor, křemík, železo, aminokyseliny, enzymy, pektin, vitamíny A a C, betakaroten) a jeho blahodárné účinky na naše zdraví.jsou vynikající.

Pro vysoký obsah vlákniny ulevuje od žaludečních a trávicích potíží, zároveň snižuje hladinu cholesterolu v těle a pro obsah antioxidantů hraje důležitou roli i v prevenci kardiovaskulárních a nádorových onemocnění. Může být také použit k léčbě vysokého krevního tlaku, astmatu a artritidy a migrény. Je to skvělý dezinfekční, fungicidní a baktericidní prostředek, díky čemuž je vhodný pro použití při Candida dietě. Pro svůj omlazující účinek na organismus je také označován jako omlazovač.

Pojďme se podívat, proč se vyplatí vtírat do naší pokožky dvakrát týdně!

„Před několika lety jsem zažil silnou a hroznou bolest v kloubech. Šel jsem k lékaři, který mi diagnostikoval těžkou artrózu, což byl pravděpodobně důsledek tvrdé práce a špatné životosprávy během mého života. Nejsem člověk, který by hned sahal po medicíně, a tak jsem se i v tomto případě snažil najít na problém přírodní lék. Jeden z odborníků na toto téma mi poradil vyzkoušet jablečný ocet. Používal jsem ho 2 měsíce jako kúru, nyní nemám problém. 

První měsíc jsem ho používala 3x týdně, pak už jen 2x týdně. Každý večer jsem si udělal vlastní malou koupel s jablečným octem a každý večer si do ní namáčel ruce. Udělal jsem si i drink, ke kterému jsem pravidelně pil kombinaci jablečného octa, vody a medu. Tento přírodní elixír mohu všem jen doporučit, protože mi vrátil zdraví!”

Pokračování na další straně

1
2