Pro mnoho zahrádkářů je to obyčejný plevel, který je jen na obtíž. Ve skutečnosti se však jedná o úžasnou léčivou rostlinu s mnoha blahodárnými účinky na naše zdraví. Bršlice je skvělým prostředkem na čištění ledvin a najdete ho v mnoha kuchyních. Začátkem března se s touto rostlinou, která je často považována za plevel, můžeme setkat na zahradách a polích.
Pokud na zahradě uvidíte plevel, nevyhazujte ho, ale využijte ho. Je nejen chutná, ale má také léčivé účinky. Bršlice dodává zajímavou chuť čerstvým zeleninovým salátům a je skvělým kořením do mletého masa, nádivek a polévek.
Vědecké studie ukazují, že bršlice je nejen bohatý na vitamin C, ale obsahuje také velké množství provitaminu A. Obsahuje také důležité bílkoviny a je zajímavý vysokým obsahem minerálních látek a stopových prvků, jako je železo, titan, mangan, měď a bór. Rostlina obsahuje také hořké látky, silice, třísloviny, organické kyseliny, těkavé oleje a kumariny.
Pokračování na další straně