Příprava:

Bílky pečlivě oddělte od žloutků, dejte je do suché misky. Přidejte k bílkům špetku soli a našlehejte hustou pěnu.

Rozehřejte máslo a mírně ho zchlaďte. K žloutkům přidejte vodu a cukr a ušlehejte.

Pak do nich vlijte pomalu vystydlé máslo a promíchejte.

Do směsi žloutků a másla vlijte mléko, přidejte mouku a těsto dobře promíchejte.

Do těsta jemně vmíchejte ušlehané bílky. Nalijte těsto do formy vymazané olejem a vysypané moukou.

Dejte na 1 hodinu do trouby předehřáté na 180 stupňů.

Nechte chytrý dort vychladnout a pak ho posypte práškovým cukrem a ozdobte podle chuti.

Před servírováním ho nařežte na malé kousky. Jemný, chutný a chytrý dort je hotový.

Dobrou chuť!