Příprava:

Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky o tloušťce 1 mm. Pro pohodlí můžete použít speciální řezačku. Okraje brambor dejte stranou.

Plátky dáme do mísy, posypeme solí a potřeme slunečnicovým olejem (nebo olivovým). Dobře promíchejte, aby se rovnoměrně rozložilo.

Zbylé rohy brambor nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s mletým masem. Přidejte nakrájenou cibuli, sůl a pepř. Ručně mícháme náplň do hladka.

Náplň rozdělíme na 6 dílů a tvoříme kuličky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem. Odděleně položte na stůl 5-6 plátků brambor, které se mírně překrývají, a srolujte do závitků. Výsledný kroužek umístěte doprostřed koule šťouchaných brambor.

Poté rozložte plátky brambor na masovou kouli tak, aby vypadaly jako růže. Příliš velké plátky můžete nakrájet na polovinu. Vložte polotovary do trouby předehřáté na 180 stupňů po dobu 25-27 minut.

Bude nešťastné dokonce jíst takové bramborové ozdoby. Aby byl pokrm ještě působivější, položte každou růži na samostatný talíř a kolem ní naaranžujte stonky a listy vytvořené ze zeleniny. Myslíme si, že takový pokrm nenajdete ani v restauracích. Co říkáte na tento skvělý nápad na přípravu?

Zdroj:youtube