Salámová náplň

  • měkký salám – 200 g
  • zakysaná smetana – 50 g
  • měkký sýr – 100 g
  • hořčice – 0,5 pol. lžíce

Salám rozemelte ve strojku na maso, přidejte měkký sýr, hořčici a zakysanou smetanu. Pečlivě promíchejte.

Játrová náplň

  • játra – 500 g
  • vejce – 3 ks
  • cibule – 2 ks
  • mrkev – 1 ks

Játra pomelte ve strojku na maso a osmahněte spolu s cibulí a mrkví. Promíchejte s vejci nastrouhanými na struhadle, osolte a opepřete.

Masová náplň

  • mleté maso – 500 g
  • cibule – 1 ks
  • sůl, pepř

Maso osmahněte spolu s cibulí, osolte a opepřete. Podle chuti můžete přidat libovolné koření.

Náplň šunka, sýr

  • šunka – 300 g
  • měkký sýr – 150 g
  • vejce – 3 ks

Šunku nakrájejete na nudličky, smíchejte s měkkým sýrem a vejci. Promíchejte, osolte, opepřete, přidejte koření.

Náplň ze sušených meruněk

  • tvaroh – 300 g
  • sušené meruňky – 100 g
  • cukr – 1−2 pol. lžíce

Tvaroh promíchejte s rozemletými sušenými meruňkami a přidejte cukr.

Náplň z vařeného hovězího

  • vařené hovězí – 500 g
  • cibulka – 1 ks
  • máslo – 20 g

Hovězí pomelte, osmahněte s cibulkou na másle. Osolte, opepřete a přidejte aromatické byliny.

Náplň s kondenzovaným mlékem

  • svařené kondenzované mléko
  • kakao – podle chuti

Můžete použít nejen jako náplň, ale také jako polevu navrch.

Náplň s červenou rybou

  • lehce solený losos nebo lososový pstruh
  • tavený sýr
  • bylinky

Ryby nakrájejte najemno, smíchejte s taveným sýrem a bylinkami, zatočte do tenkých palačinek.

Náplň s moučkovým cukrem

  • moučkový cukr
  • vanilka – podle chuti

Posypte palačinky moučkovým cukrem a složte je do trojúhelníku.

Náplň s mletým masem a rýží

  • mleté maso
  • uvařená rýže
  • cibule
  • rostlinný olej

Osmahněte mleté maso s cibulí na rostlinném oleji. Když se voda vydusí, přidejte připravenou rýži, osolte a opepřete a přidejte bylinky.

Náplň s karamelem

  • cukr – 4 pol. lžíce
  • voda – 1 dezertní lžička
  • vanilka – 0,5 pol. lžíce

Vše promíchejte a vylijte na pánev. Rozpouštějte cukr do světle hnědé barvy na mírném ohni, aby se nepřipálil. Polijte jím hotové palačinky.

A s jakými náplněmi připravujete palačinky vy?

Podělte se o své recepty a ukažte tento článek všem známým!